II. základní škola

Nocování ve škole

/ Kateřina Petrová

V pátek odpoledne děti netrpělivě přešlapovaly s batohy a spacáky u zadního vchodu školní budovy. Žáci 5. C se těšili na noční pobyt ve škole. …

Nocování ve škole

V pátek odpoledne děti netrpělivě přešlapovaly s batohy a spacáky u zadního vchodu školní budovy. Žáci 5. C se těšili na noční pobyt ve škole. Pro některé opakování, pro jiné nový zážitek. Ve své kmenové třídě společně prožili páteční odpoledne, noc i sobotní ráno.

Na začátku pobytu se všichni žáci snažili zapamatovat si jména svých spolužáků prostřednictvím her. Pak následovala hudební rozcvička a emotivní hra Kdo sní čokoládu. Na řadu přišla i kresba vlastní ruky s dobrými vlastnostmi. Nechybělo povídání, jaký by měl být kamarád.

Chystání ke spánku bylo hodně jiné než doma. Škola v noci působí tajemně, děti byly napjaté i natěšené zároveň. Zavrtaní do spacáků a ve večerní pohodě všichni zhlédli animovaný film. Noc proběhla v naprostém klidu, to potěšilo paní učitelky. Ráno po osobní hygieně si děti udělaly snídani ve školní kuchyňce. S plnými bříšky pak následovala volba předsedy a místopředsedy do třídní samosprávy.

Všichni si pobyt náležitě užili a společně se lépe poznali. Přejme, aby se žákům třídy 5. C v nově vytvořeném kolektivu dobře pracovalo, důvěřovali si a navzájem se respektovali.

Partneři školy

banner_v21logo_partnerska

Projekty

unieban_eu_npologosbeneficaireserasmusleft_withthesupportof